The 5-Second Trick For κυπαρισσια διαμονη

Wiki Article

Κυπαρίσσι: Η μακρόχρονη απομόνωση και η δημιουργία των παραθαλάσσιων οικισμών του

Παρόλο που διαθέτουν επιφανειακό ριζικό σύστημα, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτικά σε καταιγίδες και δυνατούς ανέμους.

Το Κυπαρίσσι είναι από τα χωριά στη Λακωνία που δεν περιμένει να συναντήσει κανείς. Πρόκειται για μια πραγματική έκπληξη, καθώς στο τραχύ τοπίο της περιοχής ανακαλύπτει κανείς έναν προορισμό που παραπέμπει περισσότερο σε νησί, παρά στις συνηθισμένες εικόνες που έχει κανείς στο μυαλό του για το άγριο και ταυτόχρονα γοητευτικά επιβλητικό τοπίο της Λακωνίας.

Η θέα από την κορυφή του στο Κυπαρίσσι και στην θάλασσα είναι λόγος αρκετός για να σκαρφαλώσεις εδώ πάνω.

Είναι εξαιρετικής ομορφιάς γραφικό παραθλασσιο χωριό που μοιάζει να ανήκει σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί, ενώ βρίσκεται στη Λακωνία στους πρόποδες του Πάρνωνα. Είναι λόγο δύκολη η πρόσβαση από ορεινό δρόμο γεμάτο στροφές που δύσκολα τον ξανακάνεις παρά μόνο για να φύγεις.

Είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, όπως και στην παγωνιά του χειμώνα.

Μέσα στην άνοιξη, φυτεύουμε τους σπόρους σε γλαστράκια φυτωρίου χρησιμοποιώντας φυτόχωμα γενικής χρήσης.

Εκτός από τα παράσιτα, τα κυπαρίσσια μπορούν επίσης να προσβληθούν από διάφορες ασθένειες.

Ο Άγιος Κήρυκος είναι η πρωτεύουσα της Ικαρίας και φιλοξενεί το ένα από τα δύο λιμάνια του νησιού. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού και αποτελεί μια πεδινή κωμόπολη.

Και τέλος η Μητρόπολη, το τελευταίο αλλά όχι λιγότερο ενδιαφέρον κομμάτι του χωριού, που βλέπει στην ομορφότερη παραλία του.

Το λιμάνι στον Άγιο Κήρυκο & το μνημείο του Ικάρου στα δεξιά

Η πρώτη βρίσκεται στο Μώλο, το πιο χαρακτηριστικό σημείο στο Κυπαρίσσι λόγω του μώλου για τα καΐκια και του Κάστρου, της ξεχωριστής πέτρινης κατοικίας που ανήκει πλέον σε ιδιώτη. Μικρή, σχεδόν οικογενειακή, παραλία, όπου κάνουν μπάνιο οι διαμένοντες στα γύρω σπίτια.

Το κυπαρίσσι έχει πλούσια πολιτιστική και ιστορική σημασία στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το σέβονται και το χρησιμοποιούν εδώ και αιώνες. Οι ιθαγενείς Αμερικανοί και οι πρώτοι Ευρωπαίοι άποικοι ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν το δέντρο για τα πολυάριθμα οφέλη του, συμπεριλαμβανομένου του ευπροσάρμοστου ξύλου και των φαρμακευτικών ιδιοτήτων του.

Στον Αβλέμονα θα βρείτε πολλά more info ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια και καφέ, καθώς και μίνι μάρκετ για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Report this wiki page